by
on
under , ,
Permalink

Roliga barnlekar

Barn lär sig mycket genom lekar, vilket är varför det finns så många olika lekar man kan leka tillsammans med barnen. Här kommer ett par förslag man kan leka nästa gång alla vill ha lite underhållning.

Säcklöpning

En väldigt enkel lek där deltagarna måste hoppa en viss sträcka medan de står i en säck. Först över mållinjen vinner så klart, men det kan även vara roligt att tävla om andra-, tredje- eller ännu fler platser. Detta är en klassiskt lek som för övrigt fungerar perfekt som en tävlingslek på ett barnkalas utomhus.

Simon säger

Någon utses som lekledare och ska säga åt alla andra vad de ska göra. När denna påbörjar en mening med ”Simon säger” ska alla lyda så snabbt som möjligt. Om de dock säger åt deltagarna att göra något utan att först säga ”Simon säger” ska alla står blickstilla. Är man långsam att reagerar när ledaren säger något med ”Simon säger” eller rör på sig alls när ledaren inte ger det kommandot är man ute ur leken. Sista deltagaren vinner.

Vad är det du känner?

Alla deltagare sätter sig i ett becksvart rum eller får var sin ögonbindel. De får nu i turordning känna på olika föremål och sedan skriva ned vad de trodde det var. Flest rätt vinner. Använd enkla saker för små barn och mer svåridentifierade saker för äldre barn.