by
on
under , ,
Permalink

Roliga bakprojekt för barnen

Att få baka är något alla barn borde få prova på att göra. Även om de inte kommer att bli kock i framtiden är det fortfarande en rolig aktivitet och något som hela familjen kan göra tillsammans. 

Välja ett recept

Första steget är så klart att välja vad man ska baka. Låt gärna barnen vara med och bestämma detta, men du kan gärna ta och göra lite egen efterforskning först och välja ut ett par som inte är allt för avancerad. Sedan får de välja mellan dessa. Det finns många bra recept där ute som passar perfekt för små bagare.

Skaffa ingredienser

Se till att ha ingredienserna som behövs redo hemma. Speciellt sådant som kanske inte vilken närbutik som helst har i lager. Du kan hitta mycket gott och roligt på nätet idag och butiker som Partyhallen säljer många saker barn älskar att baka med.

Se över redskapen

I receptet kan du lätt se vilka redskap ni kommer behöva under bakningen. Då gäller det att se till att allt fungerar som det ska. Och när det kommer till redskap som barn kan göra sig illa på är det viktigt att föräldrarna alltid håller uppsikt eller sköter dessa delar själv. Om det ska skäras saker kanske det dock finns slöa och mer barnsäkra knivar i någon låda?

Låt barnen provsmaka under tiden

En av de stora nöjena med att baka när man är liten är att få provsmaka saker och ting genom hela processen. Ta därför tillfället i akt och låt barnen smaka på både det ena och det andra som ni bakar.

Glöm inte att städa

Och varför inte passa på att lära barnen att ta lite ansvar genom att se till att alla hjälper till att städa undan och diska medan bakverken ligger i ugnen eller kylen.