Nyårsfirande med barnen

Nu när julafton är förbi är det bara ett fåtal dagar kvar till nyårsfirandet. Och det kan precis som julen kräva lite planering för att bli perfekt. Att fira nyår i barnfamilj är egentligen inte något konststycke, men några snabba tips på traven kommer absolut kunna vara bra att ha.

Julen är utan tvekan barnens favorithögtid. Och medan många bland oss vuxna gärna ställer till med ordentliga nyårskalas är barnen i regel inte lika intresserade. För att kunna skapa en härlig stämning för alla inblandade kan det därför vara klokt att planera barnens nyår separat från de vuxnas.

Dekorationer för festen är dock något man kan göra utan att behöva tänka på gästernas åldrar. Allt som passar till nyår är lämpligt att dekorera både de vuxnas och barnens delar av kalaset med. Men vill man göra det lite extra roligt för barnen kan man alltid inkludera några festliga ballonger av en eller annan sort.

Har man möjligheten att ge barnen sitt eget bord för middagen är detta inte en dum idé. Vad gäller maten är det ju vanligt att tänka lite finare måltider just för nyår, men för barnen är det ett säkrare kort att satsa på något de garanterat kommer att gilla istället.

Nyårsafton är ju en kväll då alla får vara uppe sent. Låt barnen vara med om tolvslaget och skåla med lite bubblande läsk eller liknande. Men under firandet fram till dess är det smart att ge dem något som de tycker är underhållande, som att slå på en Disneyfilm eller något annat.

Hur sent man nu låter dem vara uppe är ju något var och en får bestämma själv, men tänk på att de kan nog komma att kliva upp vid sex-sju-tiden likt förbaskat. Vilket ju betyder att man bör nog inte stanna uppe allt för länge själv heller.