Maskerad med hela familjen

familjemaskerad

Istället för fredagsmys kan man kanske göra något annat än att se på Fångarna på Fortet och äta ostkrokar. Varför inte ha en liten fredagsmaskerad då och då istället?

En maskerad är en perfekt chans för mindre barn att få utlopp för sin växande fantasi. Det är också roligt för vuxna och barn att få skoja till det och vara någon hela annan i några timmar.

Att ge barn chansen att fullkomligt ge sig hän leken bygger inte bara upp deras fantasi, det är också ett sätt som barn utvecklar sin kreativitet och sociala förmåga.

Dräkterna

Köp in en åt er var som ni kan återvända nästa gång ni bestämmer er för att ha en fredagsmaskerad. Har man flera barn kan de låna varandra dräkter samt så kan dräkterna ärvas av de yngre barn. På det sättet får man ut väldigt mycket för ett enda köp. Självklart kan man också använda dräkten när det är dags för kalas och halloween.

Tema

Det kan vara kul att byta tema inför varje maskerad. Temat behöver dock inte betyda att man ska köpa en ny dräkt varje helg, utan att allting runt om förändras. Det kan vara en bilfredag med biffar som ser ut som bildäck och en glasstårta bygg som en bil till efterrätt. Alla kan sedan få dekorera varsin kartong som en bil och sedan har men sin egen drive in-bio i vardagsrummet.

Varje barn kan få välja en fredags tema: ena gången kan det blir Frost, en annan fredag handlar temat om hästar och så vidare. Det är ganska enkelt att hitta inspiration till mat och dekoration inom det mesta. Det gäller bara att ni slår era kloka huvuden ihop och fantiserar!