Halloweenfirande med barnen

halloween_483055144

Halloween närmar sig väldigt snabbt och har man tänkt göra något denna högtid tillsammans med barnen är det helt klart dags att sätta igång planeringen.

Inköp

Rekvisita så som maskeradkläder, halloweenpynt och liknande är bäst att få beställt om man inte redan gjort det. Vissa saker tar snabbt slut och har man otur måste man nöja sig med annat än man egentligen ville ha.

Dekorera

Dekorationen är ju bra att ha i förväg så man kan planera vad som ska hamna var. Har man många rum kan man alltid välja att endast dekorera till exempel vardagsrummet och se till att allt händer där. Då kan man ju även satsa ordentligt på dekorationen och verkligen få rätt känsla. Med lite kreativitet kan man även göra mycket själv. Se några tips för inspiration på ViiVilla.

Lekar

I alla festligheter passar det ju bra in med lekar, speciellt när barnen också är med, och Halloween är sannerligen inget undantag. Halloween handlar ju mycket mer om stämning än något annat och mycket kan göras bara genom att göra små förändringar i andra lekar. Några exempel kan hittas på Care.com.

Mat och dryck

Även maten kan man hitta på mycket med och det är inte svårt att hitta Halloweeninspirerade recept. ICA har en hel del förslag att komma med och även om man inte väljer att använda några av dessa specifikt kan man säkert hitta tillräckligt med inspiration för att göra sina egna skrämmande rätter.