by
on
under ,
Permalink

Göra egen julkalender

Julen är en högtid som många av oss älskar förbehållslöst och vi vill riktigt gotta ner oss i allt, ju mer mys och traditioner ju bättre. Under senaste åren har julkalendrarna genomgått en stor förändring, Tidigare var det lyxigaste som vi under tänka oss att få en chokladkalender, men numera är det passé. Istället är det kalendrar med saker som är inne. För vuxna handlar det kanske om skönhetsvård eller annat roligt, men för barnen är det många föräldrar som väljer att göra egna kalendrar. Det är en del jobb, men många av oss tycker att det är värt att se barnens glädje varje dag från första december fram till julafton.

Julkalendrarna innebär att vi behöver köpa många billigare presenter, fynd24.se har ett väldigt bra utbud att fynda av. Kanske små dockor eller gubbar som man kan samla på är ett bra råd. Under helgerna går det att ersätta sakerna med sötsaker istället. Det är du som förälder som sätter gränserna, men tänk på att det är 24 dagar till jul, så köpa inte för dyra saker och räkna på en totalsumma som känns rimlig.

När det kommer till själva förpackandet av kalendern så finns det även här många alternativ. Att göra många små klappar är det enklaste alternativet, det är bara att slå in klappar som vanligt, numrera dom och samla dom på en lämplig plats. Annars finns det många alternativ för dig som vill pyssla ännu mer. Under senaste åren har även nissebrev slagit igenom, det är små meddelandet från en tomtenisse som man låtsas har flyttat in. De små breven innehåller bus, pyssel och andra upptåg som man kan roa sig med hela familjen. Ju mer engagerad man är som förälder desto roligare brukar det bli för barnen, för att förstärka effekten så är det kul att skapa små fotavtryck efter nissen och våga gå med in i fantasin och leka med barnen.