Goda förutsättningar för att bli gravid

1633409-pregnancy-test-happy-surprised-woman

För att öka chanserna för att kunna bli gravid finns det många smarta knep att ta del av. Först och främst gäller det helt enkelt att du tar hand om dig själv. För att ett barn ska kunna växa i din kropp måste kroppen må bra – då mår din bebis bra.

Så till att börja med gäller det att du har en varierad och hälsosam kost samt att du rör på dig regelbundet. Det behöver absolut inte innebära fyra timmar om dagen på gymmet. Dessutom är det viktigt att du vilar ordentligt. Dock kan det ändå dröja lite tills man blir gravid ibland.

Många har upplevt att de har fått hjälp av kosttillskott. Eftersom alla kvinnor är olika fungerar vissa kosttillskott bättre än andra, men många menar att de ökar chanserna att bli gravid. Det finns många bra kosttillskott att välja mellan, bland annat folsyra, rosenrot och Omega 3-kapslar. Alla dessa tre kosttillskott kan öka chanserna att bli gravid. Det finns även många andra nyttiga kosttillskott som till exempel bidrar till bättre hormonbalanser, förbättrar äggens kvalitet och mycket annat. Kosttillskott finns exempelvis på Graviditetskollen.se. Här finns även en hel del andra praktiska produkter för just gravida kvinnor eller personer som vill förbättra chanserna att bli gravid.

Andra bra tips

Förutom kosttillskott finns det många andra bra tips för att öka chanserna till att bli gravid. Enligt fertilitetsguiden ökar chanserna att bli gravid om man minskar sitt intag av transfetter och en del andra typer av födoämnen. Det är väl värt att lägga om kosten och bli nyttigare, inte bara för att det ökar din fertilitet, utan även för att det helt enkelt får dig att må mycket bättre. Det rekommenderas att äta mindre snabba kolhydrater, mer grönsaker och rätt mängder av de nyttiga fetterna. Ett exempel på dessa är olivolja. Men även om du äter hälsosamt finns det andra skadliga vanor som kan försämra chanserna att bli gravid. Rökning är en väldigt negativ sådan för dig som vill bli med barn. Att röka kan medföra att ägglossningen inte blir lika riklig och dessutom försämra kroppens tillverkning av progesteron, ett hormon som gör att äggen fäster bättre. De flesta som annars röker gör uppehåll under graviditeten, eftersom fostret i annat fall tar skada.

AKUPUNKTUR

acupuncture-needlesMånga som är ofrivilligt barnlös har provat på akupunktur och blivit gravid. Tillsammans med akupunktören går ni båda som par igenom och ser så att inga störningar finns, som till exempel i kvinnans mestruationscykel. Med akupunktur kan man lösa problemet för kvinnan och få en menscykel att bli stabil. Detsamma kan gälla hos mannen, det kan finnas olika störningar som gör att spermatillverkningen hämmas. Ibland behandlas paret eller den som behöver behandlingen mest med både akupunktur och tillskott av örter. Man börjar alltid att behandla kvinnan från första mensveckan. Det kan ta olika tid för paren att lyckas med sin graviditet efter de att de startat sin behandling. Kvinnan kan fortsätta sin behandling efter att hon blivit gravid, men då för att minska illamåendet som kan uppstå under första månaderna.