by
on
under
Permalink

Frisera familjen hemma

När barnen är små så finns det möjlighet att frisera och klippa familjen hemma. Det kan mycket väl vara så att man inte är så bekväm med detta men man lär sig allt eftersom. Det gäller att våga ta klivet till att klippa barnen själv. Som tur är så växer ju håret ut igen så det är ju ingen större katastrof om man skulle klippa lite fel de första gångerna.

Se till att skaffa bra verktyg för att kunna klippa på hemmaplan. Till och med en frisörkappa som gör att håret rasar ner på golvet. Glöm kökssaxen utan skaffa dig en riktig frisörsax och någon trimmer så kommer du långt. Du kan med fördel börja försiktigt och du behöver inte klippa allt på en och samma gång. Både så att du och den du klipper vänjer sig med detta. Ju mer du klipper desto bättre kommer du att bli på detta.

Små barn går alltid att muta med godis eller film på en surfplatta medans man klipper. Efter att du har klippt ett par gånger så lär de sig vad som händer och att det är du som fixar deras längd på håret. Ju äldre barnen blir så kan de bli mer medvetna om sitt utseende och kan vilja besöka en frisör för att få någon speciell frisyr. Men de yngsta i familjen bryr sig inte troligtvis så mycket utan du kan få klippa ett tag till framöver.