by
on
under ,
Permalink

Barnvänliga sporter

shutterstock_72136312

Att hålla sig aktiv är ju en mycket viktig del av livet, detta gäller dock inte bara vuxna utan är minst lika sant för barn. Det är lätt hänt att barn inte får tillräckligt med motion på skolan, därför är det bra att försöka få barnen intresserad av en eller annan sport som kan hjälpa dem att hålla sig i god form och hälsa.

Sport är dock inte bara bra för hälsan, det är även sätt för barn att lära känna anda barn och hur man både socialiserar och samarbetar med andra. Det kan även vara ett bra sätt för vissa att lära sig lite disciplin och hur man hanterar både vinster och förluster.

Som i alla andra situationer med barn utomhus gäller det ju att se till att de är rätt klädd beroende på utomhustemperatur och de aktiviteter som pågår. Detta är inte bara viktigt för att undvika skador och sjukdomar, det kommer även påverka trivseln för barnen och därmed vara betydande för om de kommer att fortsätta med sporten eller inte.

Barn blir både varm och kall snabbare än vuxna och är därför i stort behov av att kläderna verkligen gör jobbet. Det är aldrig värt det att köpa billiga slit-och-släng-kläder när det gäller de barnen ska ha och utöva sport i.

Medan man kan börja riktigt tidigt med sporter som lek är det ofta rekommenderat att man inte låter dem delta riktiga tävlingssporter och idrotter förrän omkring 8 till 10 år. Tidigare än detta är chansen större att de inte är känslomässigt redo för de potentiella besvikelser som kan uppstå vid förlust och den stress som kan komma med detta. Barn som börjar för tidigt löper mycket större risk att sluta kort därefter.

Bollsporter är ett sätt för många barn att ta sig in sport och eftersom vi bor i Sverige så är ju fotbollen helt klart den vanligaste bollsporten. Vill man fostra ett tidigt intresse för detta kan man börja med lättare fotbollslekar, detta är även en bra förberedelse för knattefotboll.