Barnkalas utomhus

birthday

Om det är fint väder och behaglig temperatur utomhus, finns det inget som säger att ett barnkalas inte borde äga rum på din bakgård, på en ledig fotbollsplan eller i parken. Tvärtom är det ett utmärkt tillfälle att ge sig ut. Det är dock viktigt att vara medveten om riskerna. Helst bör ni hålla till långt från vägar, bilar och annat farligt, som till exempel branta sluttningar eller djupa vatten. När barnen senare springer omkring och leker är det nämligen väldigt svårt att hålla reda på alla.

Välj gärna en plats med träd, buskage och bänkar. Då blir det lättare för er att dekorera och få till en härligt inredd omgivning. Häng upp ballonger överallt där det finns chans till det.

Är det begränsade möjligheter till upphängning kan man använda sig av helium och en tyngd längst nere på ballongens rep. Tänk då på att det är folieballonger som håller sig svävande längst och bäst.

Det bör vara lätt att städa upp efter kalaset. Använder du engångstallrikar och muggar kan du kasta dem direkt i en sopsäck. Du behöver inte ha tråkiga, vita papperstallrikar, utan låt fantasin flöda och låt servisen bli en del av kalasets tema.

Utomhus har ni fler möjligheter till lekar än ni har i en lokal eller hemma i huset. Ni behöver inte heller oroa er att något ska gå sönder och har dessutom obegränsat med plats. Klassiska lekar som brännboll, spökboll och kurragömma är underhållande för både barn och vuxna. En danstävling faller sig lika naturligt var man än är. Ta bara med en liten ljudanläggning som kan anslutas till telefonen. Förbered gärna en lista med låtar som håller igång barnen.