by
on
under
Permalink

Äntligen dags att välja gymnasium

Skolan är snart slut och gymnasiet ska väljas. Det finns så mycket att välja på och vad du är bra på är en bra startpunkt. Eftersom datumet för valet snart är här behöver du se över vad som finns. Förutom alla program är valet av skola viktigt. Det är ju där du ska finnas i hela tre år. Så vad finns att välja på?

Skola

Det finns både vanliga gymnasieskolor och yrkesinriktade för de som vill börja lära sig ett yrke. Det finns även olika friskolor med olika profiler. Är du framåt och driven kan en friare skola som Kunskapsgymnasiet passa där du både planerar och läser i egen takt. Det viktigaste är dock att du väljer en skola som passar just dig. Men kommer du in på rätt skola?

Meritvärde

Kommer jag in? Det beror på betyget och du kan räkna ut meritvärdet. Med det kan du se om dina betyg räcker. När du väljer kan du välja både olika program på en skola eller samma program på olika skolor.

Datum

Starta redan nu och se vilka alternativ som finns. Gå igenom checklistan och sortera vilka program och skolor du kan komma in på. Rangordna dem och få det som passar dig bäst högst upp. Sedan är det bara att hålla tummarna.