by
on
under
Permalink

Aktiviteter för hela familjen i vinter

5046825-skier-in-a-winter-forest

Snart är vintern här och med den mängder av roliga aktiviteter för dig och dina barn. Vintern bjuder på många chanser att få göra roliga saker, inte minst utomhus. Många aktiviteter som förknippas med snö och vinter är roliga för hela familjen.

Utflykter i naturen

När snön lagt sig över landet, så är det dags att plocka fram pulkor, skridskor och skidor och verkligen utnyttja det vackra vinterlandskapet. Gör en utflykt till en närliggande pulkabacke tillsammans hela familjen och spendera dagen med att åka pulka och äta medhavd matsäck. Det finns väl inget som går upp mot en kopp varm choklad efter en lång dag i pulkabacken? För dig med lite större barn kanske en tur till en skidbacke kan vara ett roligt helgnöje? Föredrar ni istället att åka längdskidor, så bjuder den svenska vintern på många tillfällen att uppleva fantastisk vinternatur från skidspåret. Ta med er några smörgåsar och ge er ut i skogen! Längdskidor är verkligen något som passar hela familjen, och där det är lätt att anpassa tempo och terräng så det fungerar för era förutsättningar.

Barn mår alltid bra av att vara utomhus, och vinteraktiviteter är bra både som gemensam aktivitet för hela familjen, motion och för att utnyttja den sol som går ner så tidigt på vintern. Vintern kan också vara ett bra tillfälle att börja åka skridskor tillsammans. Idag finns det stadiga skridskor utan snörning för de där första stapplande stegen på isen. Vem vet, kanske ditt barn utvecklar sig till ett riktigt hockeyproffs? Oavsett om ditt barn vill utöva någon sport eller bara åka skridskor för nöjes skull, så är det en rolig aktivitet där alla i familjen kan delta.