by
on
under , ,
Permalink

Aktivera barnen

53199-girls-children-pool

Att aktivera barn är inte det alltid det lättaste att göra som förälder, men det är viktigt att de får röra på sig. Hur man går till väga för att göra detta kan vara en utmaning, men när det handlar om barnens hälsa ska man ju inte gå omkring och kompromissa.

Man brukar säga att barn ska röra på sig två timmar varje dag, men tyvärr är det långt ifrån alla som faktiskt gör detta. Datorer, TV och smartenheter kan alla sägas vara anledningar till varför detta vekar vara standarden i många hem. Men som förälder bär man ju ett ansvar att ens barn är hälsosam. De har ju inte samma förståelse för konsekvenser som vi har alla gånger.

Den bästa metoden är såklart att hitta något som kan motivera dem. Man kan inte förvänta sig att tvinga på dem en sport de inte har något intresse för och sedan hålla på med den fast än de inte vill. Man kan göra stor nytta genom att aktivera sig själv samtidigt, antingen genom att göra något tillsammans med barnet eller som avsikt att sätta ett gott föredöme.

Man måste även se till att de har kläder som gör det möjligt för dem att vara aktiv. Butiker som Sportamore har ett bredd utbud av kläder, skor och utrustning som är lämpad barn i alla olika åldrar. Man kan ju knappast förvänta sig att barn ska kunna hålla gång i exempelvis obekväma skor.

Vad som i slutändan kommer att fungera som en motiverade faktor kommer nog att vara högst individuellt. Man får helt enkelt tänka på vad de är intresserad av och om något av dessa aktiviteter kan vara en grund för något mer fysiskt.

Prata även gärna med barnet och försöka tillsammans komma på något som de kanske skulle kunna tänka sig hålla på med. Ibland kan det bara vara så enkelt som att bege sig ut på stan, till en park, en swimmingpool eller något liknande.